RADIOBUS

USKORO NOVA FABRIKA U KOVINU

U zgradi Opštine Kovin, 24.januara, potpisan je Memorandum o saradnji između lokalne samouprave, koju predstavlja predsednica opštine, Sanja Petrović i kompanije ,,Mel tekstil", koju predstavlja direktor Sulejman Erdogan.

Dokument je zapravo predugovor sa investitorom iz Turske, čiji je dolazak u Kovin, podsećamo, najavila predsednica Vlade RS, Ana Brnabić, krajem prošle godine, prilikom otvaranja proširenog dela puta Kovin- Deliblato. Ovim memorandumom, Opština Kovin se obavezuje da investitoru izda poslovni prostor nekadašnje fabrike ,,Beko“ u Kovinu ,a zakupac se obavezuje da do kraja ove godine obuči i zaposli najmanje 100 radnika, a 200 radnika do 2022.godine. Opština Kovin saglasna je da pruži pomoć prilikom odabira i obuke radnika, kao i da s tim u vezi sarađuje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje RS.

,,Memorandum koji je potpisan definisan je tako da su u njemu ustanovljene obaveze naše opštine. Lokalna samouprava se obavezala, da će odmah po sticanju prava vlasništva, investitotru izdati u zakup poslovni prostor, da ćemo ga rekonstruisati i maksimalno sarađivati. Investitor se obavezuje da će fabriku registrovati u Kovinu i ove godine zaposliti 100 radnika, a u naredne godine još 200 radnika. Vlada RS će nam maksimalno pomoći da postanemo vlasnici nekadašnje fabrike „Beko“ , poslovnog prostora i zemljišta, kako bismo ubrzo krenuli u rekonstrukciju istog, a sve u skladu sa potrebama samog investitora“, izjavila je Sanja Petrović, predsednica Kovinske opštine.

Prema rečima Erdogana prednost Srbije kao nove pozicije za njihovu fabriku jeste logistika: ,,Bliža nam je Evropa, lakše je da tu transportujemo i brže plasiramo Evropu“, rekao je Erdogan.

Memorandumom se definišu aktivnosti koje će biti preduzete sa obe strane u cilju početka rada pogona Istanbulskog „Mel tekstila“ u tekućoj godini (na lokaciji nekadašnje fabrike Beko-Mladost). Planira se da Opština Kovin izda u zakup (na 10 godina, sa mogućnošću produžetka ugovora) oko 3.700 m2 poslovnog prostora nekadašnje fabrike „Beko“ u Kovinu i 2 hektara i 56 ari zemljišta na pripadajućem placu.

,,Posle sada već nakoliko investitora koji su došli u Opštinu Kovin od 2015.godine, ovo je još jedan koji zapravo znači život i ostanak ovde", zaključila je predsednica opštine.

Ostavi komentar

Komentare koji sadrže govor mržnje*, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, ne objavljujemo.

* Zakon o javnom informisanju – član 38: Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Radika BUS. Ipak po postojećem Zakonu o javnom informisanju d.o.o BUS odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim veb adresama pa će se tako i odnositi prema komentarima čitalaca.

radiobus 2005 - 2014

Vrh Desktop version