RADIOBUS

NAREDBE OPŠTINSKOG ŠTABA: RADE SPORTSKI SAVEZ, USTANOVA ZA SPORT, TOOK; USPOSTAVLJEN MEĐUMESNI SAOBRAĆAJ, VRTIĆ OD 11.MAJA

ŠTABOpštinski štab za vanredne situacije na teritoriji opštine Kovin na jučerašnjoj sednici doneo je 4 naredbe.

Prema prvoj naredbi Sportski savez, Ustanova za sport i Turistička organizacija opštine Kovin, nastavljaju sa radom, počev od 4. maja 2020. godine. Pravni subjekti iz tačke 1. ove Naredbe , su kao poslodavci dužni da zaposlenima obezbede primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih, a posebno onih koji se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 ( držanje socijalne distance, dezinfekcija i upotreba zaštitnih maski i rukavica), kao i mera koje se odnose na maksimalan broj lica koja mogu da borave u zatvorenom prostoru, polazeći od delatnosti ustanove i funkcionalnog uređenja prostora posebno sa aspekata organizacije rada u uslovima epidemije. Zaposleni su dužni da se pridržavaju uputstva odgovornog lica u ustanovama i da primenjuje propisane, odnosno utvrđene mere koje se odnose na upotrebu sredstava za ličnu higijenu. Ustanove iz tačke 1. ove naredbe dužne su da putem sredstava javnog informisanja , kao i redovnim uvidom u službena glasila prate mere nadležnih organa Republike Srbije, te u saglasju sa istim uvode nove, odnosno prilogođavaju i menjaju postojeće mere zaštite u cilju realizacije aktivnosti iz ove Naredbe.

NAREDBA: Uspostavlja se međumesni prevoz putnika počev od 04. maja 2020. godine, a od 08. maja 2020. godine i gradsko-prigradski prevoz putnika u skladu sa Instrukcijom o organizovanju javnog gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza u primeni mera prevencije, sprečavanja širenja i smanjenja rizika bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV -2. Obavezuje se Auto-Kodeks, da prevoz putnika vrši uz obavezno korišćenje svih preventivnih mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19

NAREDBA: Predškolska ustanova „ Naša radost“ Kovin, počev od 11. maja 2020. godine počinje sa radom , uz striktno poštovanje svih preventivnih mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV -2 , a kojima se osigurava bezbednost dece i zaposlenih.

NAREĐUJE SE Opštinskoj upravi Kovin da od 11.maja 2020.godine uspostavi puno radno vreme od 07,00-15,00 časova.

Izvor: kovin.org.rs

Ostavi komentar

Komentare koji sadrže govor mržnje*, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, ne objavljujemo.

* Zakon o javnom informisanju – član 38: Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Radika BUS. Ipak po postojećem Zakonu o javnom informisanju d.o.o BUS odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim veb adresama pa će se tako i odnositi prema komentarima čitalaca.

radiobus 2005 - 2014

Vrh Desktop version