RADIOBUS

NAJNOVIJI PODACI O BROJU POZITIVNIH OSOBA U OPŠTINI KOVIN

Kovin protiv CovidaDirektorka Doma zdravlja Kovin potvrdila je da je do sada u opštini Kovin ukupno 15 osoba pozitivno na virus korona. Međutim na zvaničnom sajtu covid19.rs objavljeno je da je ukupno od početka epidemije do 5. maja u našoj opštini registrovano 27 slučajeva, što izaziva konfuziju.

Jasmina Đakov, direktorka Doma zdravlja Kovin, objasnila je zbog čega je na zvaničnom sajtu covid19.rs objavljeno da je veći broj pozitivnih na virus korona. ,,Na zvaničnom sajtu objavljeni su podaci svih osoba koja imaju adresu prebivališta u našoj opštini, ali su testirani u drugim bolnicima, ne stanuju više u Kovinu. Takođe, mi ne vodimo evidenciju o vojnim licima, jer o njima brine vojska. Mislim da su do sada 2 vojna lica pozitivna na virus korona. Tako gledano onda je tačan podatak i 15 i 27“, obrazložila je direktorka Đakov. U opštini Kovin do sada je preko 500 pacijenata testirano. U toku su masovna testiranja, ciljne grupe koje imaju najviše kontakata sa ljudima ( volonteri, gerontodomaćice, komunalni redari, inkasanti, trgovci). Testiraju se zaposleni u PU ,,Naša radost“ Kovin, s obzirom da će vrtić biti otvoren sledeće nedelje. Đakov napominje da se uzimaju brisevi ciljnih grupa, ali da svako ko želi može da dođe u kovid ambulantu da se testira.

Prema poslednjim objavljenim podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo koji prati radi kovid ambulanti u Južnom Banatu, zaključno sa jučerašnjim danom ukupno je 290 osoba pozitivnih na COVID-19.

Statistički, kako beleži sajt covid19.rs, u Pančevu je do sada zabeleženo 136 pozitivnih, u Vršcu 86, Alibunaru 25, Beloj Crkvi 37, Kovinu 27, Kovačici 19, Opovu 12, a u Plandištu 11. U statistici pozitivnih testova u Južnobanatskom okrugu, objavljenih na sajtu covid19.rs, broje se i testovi osoba testiranih u Beogradu ili drugim gradovima van Južnobanatskog okruga. Reč je o osobama koje žive negde drugde, a adresa im je i dalje u Južnobanatskom okrugu. Takođe, uz to, statistički se na sajtu covid19.rs beleži i dodatno testiranje osoba koje su već jednom zabeležene kao pozitivne na Covid-19. U ukupnom broju sa sajta covid19.rs, zabeležen i broj pozitivnih u okviru serioloških brzih testova, koji će se u Južnobanatskom okrugu tek iskazati, u okviru testiranja na kolektivni imunitet.
Prema preciznim podacima iz Kovid ambulanti čiji rad prati Zavod za javno zdravlje Pančevo, zaključno sa jučerašnjim danom, statistika po gradovima i opština u Južnom Banatu je sledeća: Pančevo (94), Vršac (88), Bela Crkva (35), Alibunar (21), Kovin (15), Plandište (11), Kovačica (18), Opovo (8)

Podsetimo, ukupno je u Srbiji od početka epidemije registrovano 9.677 osoba. Život je izgubilo 200 ljudi. Danas poslanici razmatraju odluku o ikidanju vanrednog stanja, dok bi sutra trebalo da bude ukinut policijski čas.

Ostavi komentar

Komentare koji sadrže govor mržnje*, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, ne objavljujemo.

* Zakon o javnom informisanju – član 38: Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Radika BUS. Ipak po postojećem Zakonu o javnom informisanju d.o.o BUS odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim veb adresama pa će se tako i odnositi prema komentarima čitalaca.

radiobus 2005 - 2014

Vrh Desktop version