RADIOBUS

PRIJAVA ZA 100 EVRA OD DANAS I TELEFONOM

eurosSvi punoletni državljani Republike Srbije, koji imaju važeću ličnu kartu i prebivalište u našoj zemlji, mogu od danas da se prijave za pomoći države od 100 evra i putem telefona. Call centar otvoren je u ponoć, a broj je 0800 101 100.

Prilikom podnošenja prijave građani dostavljaju sledeće podatke: jedinstveni matični broj građanina (JMBG), registarski broj važeće lične karte, naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun na koji se uplaćuje jednokratna novčana pomoć. U kontakt – centru će građani imati priliku da čuju automatski nasnimljen glas, kome će moći da ostave svoje podatke. Matični broj i broj lične karte građani mogu unositi koristeći brojeve telefonske tastature, a ime banke će izgovarati ili birati pritiskom na taster

Pomoć od 100 evra penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć dobijaju po automatizmu i bez prijavljivanja. Vlada Srbije će im tu pomoć danas uplatiti. Iz Ministarstva finansija upozoravaju da sugrađani stariji od 65 godina, ako nisu primaoci penzija, moraju sami da se prijave, jer im novac neće leći automatski. Isto važi i za državljane koji su rođeni u Srbiji, imaju prebivalište u našoj zemlji, a radili su i primaju penziju iz inostranstva.

Podsetimo, u sredu 13. maja počelo je prijavljivanje elektronskim putem, preko portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs. Do sada se prijavilo oko 3 miliona građana.

Isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra uređena je Uredbom o formiranju privremenog registra i načinu uplate jednokratne novčane pomoći svim punoletnim državljanima RS u cilju smanjivanja negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-COV-2, koja je dana 24. aprila 2020. godine usvojena na sednici Vlade Republike Srbije, a istog dana stupila na snagu.

Ostavi komentar

Komentare koji sadrže govor mržnje*, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, ne objavljujemo.

* Zakon o javnom informisanju – član 38: Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Radika BUS. Ipak po postojećem Zakonu o javnom informisanju d.o.o BUS odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim veb adresama pa će se tako i odnositi prema komentarima čitalaca.

radiobus 2005 - 2014

Vrh Desktop version