RADIOBUS

BIBLIOTEKA U KOVINU PONOVO RADI

BIBLIOTEKABiblioteka ,,Vuk Karadžić“ Kovin ponovo počinje da radi po ustaljenom radnom vremenu od 07:00 do 19:00 časova.

Radovi na investicionom održavanju kovinske biblioteke konačno su završeni i tim povodom direktora ove ustanove Jelena Stojanović, izdala je saopštenje: ,,Poštovani sugrađani, radovi na investicionom održavanju Biblioteke„Vuk Karadžić“ Kovin su završeni. Prva faza rekonstrukcije postojećeg objekta obuhvatala je izradu armirano-betonskog stepeništa za komunikaciju sa budućim potkrovljem i izradu armirano betonske ploče iznad postojeće drvene tavanice.Posle prve faze radova popločano je prijemno odeljenje i stepenište biblioteke. Nakon izvođenja radova na investicionom održavanju usledili su radovi na tekućem održavanju objekta. Izvedeni su sledeći radovi: obrada stepeništa na met.podkonstrukciji gipsanim tablama; krpljenje oštećenja; izrada kulira na bočnim stranama stepeništa; bojenje plafona i zidova poludisperzivnim bojama. Biblioteka „Vuk Karadžić“ Kovin počinje rad sa korisnicima od ponedeljka, 11.02.2019.godine i radiće po ustaljenom radnom vremenu biblioteke od 07:00 do 19:00 časova“ .

Podsetimo, investicioni radovi u biblioteci počeli su još prošle godine zbog čega su svi korisnici izBIBLIOTEKA2 Kovina morali da koriste usluge biblioteke u naseljenim mestima opštine Kovin. Jelena Stojanović navela je da je rekonstrukcija biblioteke neophodna, jer nedostaje prostor za smeštaj aktivnog knjižnog fonda, veći prostor za dečje odeljenje, adekvatan prostor za organizovanje kulturnih manifestacija i prostor za elektronsku čitaonicu. Površina novoformiranog prostora u potkrovlju planirana je da bude 240 m2. Prva faza rekonstrukcije postojećeg objekta obuhvata izradu armirano-betonskog stepeništa za komunikaciju sa budućim potkrovljem i izradu armirano betonske ploče iznad postojeće drvene tavanice. Opština Kovin je izdvojila iz svog budžeta za rekonstrukciju prve faze 2.000.000,00 dinara.

Ostavi komentar

Komentare koji sadrže govor mržnje*, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, ne objavljujemo.

* Zakon o javnom informisanju – član 38: Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Radika BUS. Ipak po postojećem Zakonu o javnom informisanju d.o.o BUS odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim veb adresama pa će se tako i odnositi prema komentarima čitalaca.

radiobus 2005 - 2014

Vrh Desktop version