RADIOBUS

ADCC Serbia Open 2020 - pozivnica1Udruženje sportista „Familija“ pod nadzorom „Abu Dhabi Combat Club“ Srbija, organizuje prestižno takmičenje u disciplini grepling, pod nazivom „ADCC Serbia Open 2020“. Takmičenje će biti održano u subotu, 14. marta, u hali za sportove OŠ „Đura Jakšić“ u Kovinu sa početkom od 11:00 časova.

Prema najavama organizatora, planirano je da bude oko dve stotine boraca iz zemlje i regiona, kao i veliki broj gledalaca. Udruženje sportista "Familija" po drugi put organizuje ovakav vid takmičenja, a namera je da ovo internacionalno nadmetanje postane tradicija.

,,Ovo takmičenje ne bi bilo na ovako visokom nivou, da ne postoji saradnja sa brojnim partnerima: „DOGA“ štamparija, „Leone Balkan“, “Weider” Srbija, „XL Sport system“, „Bits computers“, „Golden Rose“, Ustanova za sport Kovin, Crveni Krst Kovin, Opština Kovin, Turistička organizacija Opštine Kovin i drugima. Ovom prilikom pozivamo sve sugrađane da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i da pruže podršku svim borcima iz zemlje i regiona“, izjavili su iz sportskog udruženja ,,Familija“.

Program takmičenja:

09:00 – 10:00 časova – merenje i provera boraca

10:00 – 11:00 časova – brifing za sudije i trenere

11:00 časova-Svečano otvaranje takmičenja:

Telefon za kontakt:

+381 60 32 00 605 - Bojan Golubović

+381 64 48 87 135 - Predrag Brkić

ponedeljak, 02 mart 2020 11:07
Objavljeno u SPORT
Napisao
Opširnije... 0

 

Fudbaleru ,,Radničkog” kluba, Darku Simiću, pripao je epitet sportista godine. Trener godine je Goran Rakočević (OK ,,Bavanište” Bavanište), a njegova ekipa proglašena je najbolju u 2019.godini. Nagradu za sportskog radnika dobio je Srđan Rajković (OK ,,Bavanište” Bavanište). Specijalni gost bio je legendarni golman Crvene zvezde Stevan Dika Stojanović.

 Sportski Savez opštine Kovin (SSOK) organizovao je 25.januara 43.po redu prograšenje najuspešnijih u sportu u 2019.god. Predsednik SSOK, Saša Đorđević, izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima, u nadi da će se ovakav trend nastaviti i u budućnosti. U svom obraćanju, istakao je da je naša opština među 5 u Srbiji po procentu ulaganja u sport iz budžeta. Između ostalog, najavio je veće i intezivnije uključivanje u sport penzionere i lica sa smetnjama u razvoju.

,,Uvek je čast i zadovoljstvo prisustvovati priredbama koje šire sportski duh, podstiču fer plej I izmamljuju naše osmehe I aplauze”, rekla je predsednica opštine, Sanja Petrović. Lokalna samouprava nastaviće da ulaže u svoje sportiste i klubove. Predsednica je podsetila na izgrađenu salu za male sportove, objekat Ustanove za sport, kao i na preuređunu sportsku infrastrukturu u svim naseljenim mestima. ,,Posetili su nas najviši državni funkcioneri iz oblasti sporta i nadam se da će nastaviti da nas podržavaju u svim drugim započetim projektima koje planiramo u budućnosti”, napomenula je Petrović.

Specijalne nagrade dodeljene su i Stevanu Diki Stojanoviću i Marjanu Rniću.,,Ovo što sada radite, ulažete u sport, u preventivu, u bolje sutra. Nagradu koju sam dobio za mene ima veliki značaj. Nikada niko nije postao svetac u svom mestu. Mladim sportistima bih poručio da i ako vas životni put odvede negde drugde, nikada nemojte zaboraviti odakle potičete, gde ste načinili prve korake”, izjavio je nekadašnji fudbaler Radničkog kluba, Marjan Rnić. U pauzama, za sve goste organizovan je kulturno-umetnički program. U nastavku pogledajte nagrađene sportiste:

PERSPEKTIVNI SPORTISTA GODINE:

 Karate klub „Radnički“ Kovin – Strahinja Đorđević

 -ŽKK „Kovin“ Kovin – Ema Rvović

 -FK „Radnički“ Kovin – Aleksa Rnić

 -OK „Radnički“ Kovin – Kristina Marinković

 -KK „Radnički“ Kovin – Uroš Pušonjić

 -FK „Bsk“ Bavanište – Uroš Petrović

 -MRK „Radnički“ Kovin – Nemanja Jaredić

 -ŽFK „Nova Kolonija“ – Marina Kuzmanović

 

PERSPEKTIVNA EKIPA GODINE:

 OK „Bavanište“ Bavanište – Pioniri

 KK „Radnički“ Kovin – Pioniri

 OK „Radnički“ Kovin – Pionirke

 SPORTISTA GODINE

 FK „Radnički“ Kovin – Darko Simić

EKIPA GODINE: 

OK ,,Bavanište" Bavanište

TRENER GODINE

OK „Bavanište“ Bavanište – Goran  Rakočević

SPORTSKI RADNIK

OK „Bavanište“ Bavanište – Srđan Rajković

SPECIJALNE NAGRADE:

-OK „Bavanište“ Bavanište – Milan Kanački
-FK „Radnički“ Kovin – Marjan Rnić
-FK „Omladinac“ Deliblato
-FK „Sparta“ Kovin – Generacija 2009 – za postignute rezultate
-Karate klub „Radniči“ Kovin – Nikola Caran
-ŽFK „Nova Kolonija“ Ženska ekipa – za razvoj i dobrinos sporta
-STK „Doža“ Skorenovac – Dubl Anita Dobo i Glorija Đerđ
-FK „Radnički“ – Luka Rnić
-Stevan Dika Stojanović
-Ivica Jovčić

ŠKOLSKI SPORT: -OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Kovin i profesor Ivan Lukić za postignut rezultat u košarci
-Milica Stanković i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ za plasman na državno
-Selena Đorđević i Gimnazija i Ekonomska škola „Branko Radičević“ Kovin

ZABORAVLjENI ASOVI: -MRK „Radnički“ Kovin – Đorđe Todorović
-OFK „Nova Kolonija“ Kovin – Jovan Đukić-Abaz
EKIPA ZA SEĆANjE: -Karate klub „Radnički“ Kovin – Prva generacija
ŽIVOTNO DELO: -Sava Rezač

SPORTSKE NADE: 56 na spisku

• Fk „Radnički“ Kovin – Aleksa Radoman, Mihajlo Romanov, Teodor Milošević, Dušan Dragić, Stefan Đerić, Andrej Ilić, Pejović Mateja
• Šah klub „Bavanište“ Bavanište – Vasilije Lazarević
• Fk „Omladinac“ Deliblato – Luka Tajdić, Vladimir Pejčinović
• Fk „Partizan“ Gaj - Stefan Nikodijević, Mihajlo Ađimov
• Šah klub „Radnički“ Kovin – Milica Petković
• Žkk „Kovin“ Kovin – Anđela Marković, Jovana Kocić, Hana Obućina, Jovana Vukosavljević, Dunja Dragić, Teodora Birtašević
• Žfk „Nova Kolonija“ Kovin – Anđela Sofronijević, Anita Nedeljkov
• Fk „Bsk“ Bavanište – Bogdan Šljivovački, Dušan Zojkić, Luka Žuržinov, Ognjen Stošić
• Ok „Bavanište“ Bavanište – Veljko Kostić, Lav Trifunov, Filip Trifunov, Iva Đirić, Nina Ilijašević, Isidora Štetić
• Stk „Doža“ Skorenovac – Albert Pap
• Kk „Radnički“ Kovin – Luka Jereminov, Đorđe Kovačević, Andrej Lazarov, Ognjen Stojanović
• Fk „Borac“ Pločica – Lazar Krstić, Zoran Stanisavljević
• Ok „Radnički“ Kovin – Andrijana Makarić, Jana Šalipur, Sofija Carić, Sanja Pešić, Hana Zakić
• Fk „Proleter“ Mramorak – Vukašin Nestorović, Jovan Stojić
• OK „Budućnost“ Gaj – Igor Hoc, Bojana Dorka
• Karate klub „Radnički“ Kovin – Slađana Muratović, Dušan Ilić, Maša Bogdan, Bojana Kiferov, Teodor Milošević, Andrija Mirčov, Mihajlo Vračarić, Sofija Đorđević, Strahinja Vajić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

utorak, 28 januar 2020 09:27
Objavljeno u SPORT
Napisao
Opširnije... 0

Fudbaleri Radničkog pobedili su u gostima FK Borac Starčevo, na prvoj, pripremnoj utakmici u ovoj godini. Oni su savladali protivnika rezultatom 4:3. Strelci za naš tim bili su Kostić 2, Simić 1 i Jonović 1.

,,Naša ekipa od početka do kraja bila je u vođstvu, a čak je u jednom momentu vodila i sa 4:1. Ovo je uspeh za naš tim, s obzirom da smo pobedili ekipu koja je liga iznad nas. Nastavljamo ovim tempom, u nove pobede, za stari sjaj“, poručuju iz Radničkog.

ponedeljak, 27 januar 2020 11:14
Objavljeno u SPORT
Napisao
Opširnije... 0

Memorijalni turnir u ženskom fudbalu ,,Sredoje Milankov Beli“ održan je 26.januara u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu. Na 6. po redu turniru je učestvovalo 8 ekipa podeljenih u dve grupe, a među njima i naš kovinski ŽFK Nova Kolonija koji je ispao u takmičenju po grupama.

Trener ŽFK Nova Kolonija, Nebojša Bređan, istakao je da je zadovoljan učinkom i zalaganjem svojih igračica, jer je cilj učešća na turniru uigravanje ekipe i priprema za nastavak takmičenja na proleće u Drugoj ligi Srbije za žene.

,,Sredoje Milankov Beli nam je usadio ljubav rema fudbalu. Bio je odličan trener sa kojim je ŽFK Futura napravila pravi „bum“ u ženskom fudbalu, koji je tada još uvek bio u povoju u Srbiji. Bio je odličan trener i pedagog. Čovek kojeg su sve devojke volele i poštovale kao drugog oca, i iz tog razloga se trudimo da održimo tradiciju održavanja ovog turnira“ rekla je Sofija Gavrilović, koja je godinama nosila kapitensku traku ŽFK Futura.

ponedeljak, 27 januar 2020 11:04
Objavljeno u SPORT
Napisao
Opširnije... 0

Direktor Ustanove za sport Kovin, Dejan Janjević, izjavio je da je ova godina bila veoma izazovna i radna. Kao značajne aktivnosti izdvojio je tekuće održavanje sportskih objekata na teritoriji opštine Kovin, besplatne akcije za sugrađane, humanitarnu akciju. Izazio je zadovoljstvo što su imali priliku da ugoste predsednika RS, Aleksandra Vučića, ali i brojne druge političke i sportske zvaničnike. ,,Ove godine počeli smo da realizujemo programe zbog kojih smo i osnovani prošle godine. Februara meseca, u okviru svoje kampanje ,,Budućnost Srbije“, posetio nas je i predsednik RS,Aleksandar Vučić. Ubrzo zatim ugostili smo ministra za omladinu i sport, Vanju Udovičića, potom Vladimira Bateza iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, ali i niz drugih. Ono što je njih impresioniralo prvenstveno je sam izgled zgrade, a potom i način organizovanja sporta na teritorji naše opštine“, rekao je Janjević.

UREĐENI SPORTSKI OBJEKTI, USKORO BUNARI ZA ZALIVANJE TERENA

Dejan Janjević se posebno ponosi na realizaciju ogromnog kapitalnog projekta- tekuće održavanje sportskih objekata na teritorji opštine Kovin. Uslovi za bavljenjem sportom su daleko bolji u svim naseljenim mestima,a pojedini objekti nisu imali ni elementarne uslove za treniranje. Uređeni su tereni, sanirani mokri čvorovi, upravne zgrade, kućice za igrače. Lokalna samouprava za ovu namenu, iz svog budžeta, izdvojila je oko 20 miliona dinara. Janjević je najavio da će, zahvaljujući opštini Kovin, uskoro biti rešen i problem zalivanja terena: ,,Krenuli smo da rešavamo dugogodišnji problem fudbalskih klubova. S obzirom da nisu imali svoj bunar, morali su da travnate površine zalivaju vodom za piće, pa su imali velika dugovanja prema kovinskom komunalcu“. Ostalo je da se ovaj problem reši u Mramorku, Dubovcu i Bavaništu. Naredne godine očekuje se da dobiju svoje prvo zalivanje iz tehničke vode tih bunara koji postoje na samom terenu. Pored ovih radova, zamenjena je podloga na košarkaškom terenu ispred Zgrade za male sportove, u hali ,,Đura Jakšić“ škole je uređen parket, postavljena su sedišta za određeni deo tribina, saniran je mokri čvor. Janjević je ponovio da su izvršeni radovi na svim sportskim objektima na teritoji naše opštine.

BESPLATNE AKCIJE ,,VEŽBANJEM DO ZDRAVLJA“ NASTAVIĆE SE U FEBRUARU 2020.

Ustanova za sport Kovin oktobra meseca organizovala je besplatnu akciju ,,Vežbanjem do zdravlja“ za pripadnice nežnijeg pola. Prema rečima direktora ustanove, akciji se priključilo preko 100 žena. Na svakom treningu aktivno je učestvovalo oko 30-ak. Održani su brojni treninzi, edukativna predavanja, a krajem meseca i izlet u Veliku Planu. Akcija je trajala tri meseca, a naredna počinje već u februaru 2020.godine. Pored ovog programa, decembra meseca počela je i teretana za početnike, a cilj je da se, sledeće godine, u sport uključe penzioneri, deca i lica sa smetnjama u razvoju. Ustanova za sport Kovin u saradnji sa svim sportskim organizacijama sa teritorije naše opštine, priključila se i humanitarnoj akciji u prikupljanju novčanih sredstava za našu sugrađanku Lanu Bulatović. ,,Decembra meseca održani su Javni treninzi za Lanu, u okviru akcije ,,Sportisti za Lanu“. Opština Kovin pokazala je da je opština humanosti, tolerancije i saosećajnosti. Ideja nam je da nastavimo i sa ovim humanitarnim akcijama kako bi pomogli našoj drugarici“, poručio je Janjević.

Osim ovih planova, direktor Ustanove za sport najavio je veće uključivanje stanovništa u sport, učešće u organizaciji Međunarodnog turnira u rukometu, kao i realizaciju sportskih kampova. Takođe, nameravaju da u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Kovin promovišu sportski turizam. 

Dejan Janjević poželeo je svim građanima tokom predstojećih praznika da budu zdravi, veseli, da se više druže i zrače pozitivnom energijom.

petak, 27 decembar 2019 10:21
Objavljeno u SPORT
Napisao
Opširnije... 0

U organizaciji Šah kluba „Radnički“ Kovin i Centra za kulturu Kovin u galeriji Doma kulture u subotu, 21. decembra od 11 sati, biće održan 4.po redu Novogodišnji turnir u šahu..

Turnir je rejtingovan kod FIDE i igra se po pravilima za ubrzani šah. Igraće se 9 kola po Švajcarskom sistemu parovanja (Swiss Manager). Tempo igre je 15 minuta po igraču.

Nagrade su novčane, a u slučaju deobe mesta odlučuju redom dodatni kriterijumi: buholc-1, buholc soneborn - berger i veći broj pobeda. Svaki učesnik je dužan da donese preglednu šah garnituru i ispravan šahovski sat. Prijava je obavezna, jer je broj učesnika ograničen. Upisnina za seniore je 500, a za omladince i pionire 250 dinara.

Za više detalja zainteresovani se mogu obratiti direktoru turnira, Miloradu Bati Andrejeviću, kontakt telefon je 064-255-62-01.

petak, 20 decembar 2019 07:12
Objavljeno u SPORT
Napisao
Opširnije... 0

Direktor Ustanove za sport Kovin, Dejan Janjević, izjavio je za radio ,,BUS“ da su u toku radovi na uređenju prilaza iza Zgrade za male sportove. Ovim će biti završeni kompletni radovi na uređenju sportske infrastukture na teritoriji opštine Kovin, finansirani sredstvima iz budžeta lokalne samouprave. Janjević je najavio i nove akcije ,,Vežbanjem do zdravlja“ i ,,Teretana za početnike“.

Lepo jesenje vreme odgovara izvođačima radova koji uređuju prilaz kod Zgrade za male sportove u Kovinu. Pripremljena je podloga za asfaltiranje staze pored novog košarkaškog terena i staze pored terena za mali fudbal, od teretne kapije do ograde kod ulazne kapije iz pravca Zgrade hitne pomoći. Trenutno se postavljaju behaton kocke od prilaza Zgrade za male sportove, duž ograde, pa do ulazne kapije ove ustanove. Uporedo se priprema teren za postavljanje rigola za površinsko odvodnjavanje vode do prihvatne jame. Uređenjem prilaza biće zaokruženi radovi na sportskoj infrastrukturi na prostoru iza ,,Đura Jakšić“ škole, finansirani iz opštinskog budžeta. Završetak je planiran do početka decembra.

AKCIJE ,,VEŽBANJEM DO ZDRAVLJA“ I ,,TERETANA ZA POČETNIKE“

U Ustanovi za sport Kovin u toku je tromesečni ciklus besplatne akcije ,,Vežbanjem do zdravlja“ za pripadnice nežnijeg pola. Od oktobra meseca održane su vežbe joge, pilatesa, step aerobika, kardio treninga, stručna predavanja, kurs masaže. Poslednja aktivnost za novembar mesec bio je aerobik koji je vodila Ilona Satmari. Akcije traju do decembra, a novi ciklus vežbanja nastaviće se u februaru 2020.godine. Dejan Janjević najavio je i novu promociju fizičke aktivnosti. U ponedeljak 2.decembra startuje nova akcija za sve punoletne građane- Teretana za početnike. Programom ove akcije predviđeno je izvođenje vežbi pod opterećenjem po klasičnom školskom primeru treninga za početnike ili faza anatomske adaptacije. Janjević je napomenuo i da je Ustanova za sport bila domaćin akcije "Sve za mlade" čiji je pokrovitelj Ministarstvo za sport i omladinu RS, u okviru koje su stručna lica iz beogradske Logoigrice, u saradnji sa Udruženjim sportista ,,Familija“ Kovin, održala radionicu za decu od 4 do 6 god., a potom i savetodavni sastanak sa roditeljima.

sreda, 27 novembar 2019 09:59
Objavljeno u SPORT
Napisao
Opširnije... 0

Ustanova za sport Kovin organizuje besplatnu akciju „Vežbanjem do zdravlja“ za sve pripadnice lepšeg pola naše opštine od 3. oktobra, a u cilju da se fizički neaktivne sugrađanke uključe rekreativno u sport.

Planom aktivnosti, a na osnovu Programa rada Ustanove za sport, treninzi će od prvog oktobarskog četvrtka biti održavani jednom nedeljno, u dva tromesečna ciklusa (oktobar – decembar i februar – april naredne godine). Akcija „Vežbanjem do zdravlja“ obuhvataće široku lepezu sportskih aktivnosti: terapeutske vežbe, pilates, fitnes, osnove borilačkih veština, čarobna moć joge... prilagođenu godinama i fizičkoj spremi polaznica od strane sportskih stručnjaka sa iskustvom u radu koji će i voditi treninge. Pored treninga biće organizovana i edukativna predavanja stručnjaka iz oblasti sporta i zdravlja, kao i rekreativna takmičenja i izleti.

Zgrada za male sportove u Kovinu, u ulici Branislava Nušića 2/a, biće mesto okupljanja i rada, a zbog organizacije rada i formiranja grupa, neophodno je prijaviti se za vežbanje. Očekujući Vaše aktivno učešće, prijave i informacije možete dobiti na telefone: 069/666067 (Pele) i 064/9748726 (Žare).

„Fizička aktivnost može zameniti mnoge lekove ali nijedan lek ne može zameniti fizičku aktivnost“.

petak, 27 septembar 2019 08:33
Objavljeno u SPORT
Napisao
Opširnije... 0

Udruženje sportista ,,Familija“ organizovalo je prošlog vikenda u Ustanovi za sport Kovin druženje sa poznatim džudistima Aleksandrom Kukoljem i dr Vukom Aleskićem Gosti su podelili svoja znanja i iskustva sa prisutnima kroz interaktivno predavanje o sportu, a potom je održan i zajednički trening.

Trofejni džudista/olimpijac, Aleksandar Kukolj, održao je interaktivno predavanje na temu sporta. Govoreći o svom iskustvu i uspesima, istakao da je najbitnija posvećenost i ljubav prema ovom sportu. Svetski i evropski šampion poručio je mladim sportistima da cene svog trenera i uslove koji su im omogućeni, ali i da je veoma važno da budu redovni na treninzima ukoliko žele da ostvare uspeh.   Sportista i neurohirurg dr Vuk Aleksić fokusirao se na dobre i loše strane sporta i prevencije od povreda. Obojica su se zahvalili Udruženju sportista ,,Familija“ na pozivu, ali i što se trude da u što većoj meri promovišu sport, posebno jiu jitsu.

Cilj ovog druženja bio je da se u što većem broju okupi omladina, sportisti Kovinske opštine, da se ukaže na značaj bavljenja sporta i da kroz zajednički trening mladi nauče nove veštine i tehnike borilačkih veština.

Pokrovitelj ovog događaja je Ministarstvo za sport i omladinu Republike Srbije.

ponedeljak, 23 septembar 2019 11:24
Objavljeno u SPORT
Napisao
Opširnije... 0

Udruženje sportista "Familija" organizuje, 18.i 19.septembra, veliku akciju čišćenja zelenih površina na teritoriji Opštine Kovin.

Prva akcija čišćenja divljih deponija i zelenih površina biće realizovana na lokaciji Dunavac. Udruženje ,,Familija“ poziva omladinu, ali i ostale građane dobre volje, da se odazovu i zajedničkim radom učine Dunavac lepšim. Skup je u 10h, a svim učesnicima biće obezbeđena adekvatna oprema i osveženje.

,,Ministarstvo omladine i sporta, pokrovitelj ove akcije, prepoznalo je značaj našeg udruženja, aktivnosti i zalaganja u prethodnom periodu.

Zahvaljujući njihovoj podršci u narednom periodu sprovodićemo niz aktivnosti u našoj opštini. Ovim putem pozivamo još jednom sve građane da se priključe, jer će sve aktivnosti biti edukativnog, zabavnog i društveno korisnog sadržaja. Ovo je idealna prilika da, kroz različite radionice i interaktivna predavanja, steknu nova prijateljstva, znanja i veštine“, poručuje Bojan Golubović, predsednik Udruženja sportista ,,Familija“. Za dodatne informacije možete pozvati na telefon 060/3200-605

utorak, 17 septembar 2019 07:11
Objavljeno u SPORT
Napisao
Opširnije... 0

radiobus 2005 - 2014

Vrh Desktop version